Specialist op het vlak van crepi en gevelbepleistering, actief in heel Oost-Vlaanderen

Voor een gratis offerte: vdr.renovatie@gmail.com

Crepi

Crepi bestaat al eeuwenlang, in 1858 sprak men al over “ligte pleisterkalk op eenen muur, het bestrijksel, waarmede een muur overdekt wordt, eer hij beschilderd kan worden.”

Er bestaat nog steeds kalkpleister maar wij gebruiken een silicone-pleister die zowel waterdicht als damp-open is. Deze pleister wordt aangebracht op een cementbepleistering of op een laag isolatie, deze isolatie bestaat in enkele uitvoeringen, het meest gebruikt is een EPS-plaat, daar heb je de witte uitvoering met een Lambda-waarde van 0.040 en tegenwoordig meer en meer gebruikt, de grijze EPS-platen met een Lambda-waarde van 0.031. Deze zijn bij ons voorzien van een wit laagje die dient om na plaatsing van de isolatieplaten de temperatuur niet te hoog te laten oplopen vóór de afwerking geplaatst wordt. De plinten worden meestal op “Styrodur”-platen geplaatst. Ook als er ondergronds moet geïsoleerd worden is dit de beste isolatie. Daarnaast hebben we ook nog een speciale isolatie met noppen voor afvoer grondwater.
Onze standaardplaten zijn verkrijgbaar van 2cm tot 20cm dus dat is altijd voldoende, zelfs voor passiefbouw.

Voor een gratis offerte: VDR.renovatie@GMAIL.COM

De voordelen van crepi

Het grote voordeel aan crepi is de kans om te isoleren en af te werken zonder ingrijpende maatregelen, als er niet geïsoleerd wordt hoeft er meestal aan het originele gebouw niets veranderd te worden, maar zelfs bij de dikste isolatie is er geen fundering nodig. Maar dan zijn er wel aanpassingen nodig van het dak en de goten, deze ingrepen zijn natuurlijk van een lichter kaliber als funderingen graven. Funderingen aan de straatkant zijn meestal moeilijk uit te voeren of zelfs verboden, op openbaar terrein liggen de nutsvoorzieningen van de ganse straat, als je daar graaft en iets beschadigt kan dat redelijk duur worden…

Zelfs de plint, meestal 3cm dik en een 30cm hoge blauw geschuurde hardsteen, toch een noodzakelijk onderdeel van crepi, kan tegen een iets dunnere isolatie gekleefd worden zonder dat daar een fundering voor nodig is.

Wil je een dikke plint in natuursteen, 8cm bijvoorbeeld of een plint in gekleurde beton, dat kan ook.

Crepi in alle mogelijke kleuren

Crepi wordt meestal in grijstinten of beige-tinten aangebracht al zijn alle kleuren van de regenboog mogelijk: het is echt moeilijk te kiezen op een klein kleurenkaartje, beter is eens rondrijden en kijken welke kleur ongeveer je liefst ziet. Een kleur, zeker de specialere, kan op een kleurenkaart heel mooi ogen maar als gans de gevel er mee bedekt is kan “baby-blauw” of zo wel behoorlijk tegenvallen…

Niet vergeten dat het kleur ook best past bij de ramen en deuren, zelfs het kleur van dak en dakgoten is belangrijk. Let ook op met donkere kleuren, deze kunnen in de zomer onder zeer hoge spanningen komen te staan, zeker op een gevel in direct zonlicht.