VDR Construct: klinkers, verhardingen en kasseien

Voor een gratis offerte: vdr.renovatie@gmail.com

VDR Construct: specialist klinkerwerken, verhardingen en kasseien

Ook voor al Uw verhardingen, paden, parkings en terrassen hebben wij een goede ploeg met veel ervaring, ook de uitgravingen en afvoer doen we allemaal zelf en zit uiteraard in de prijs inbegrepen. Indien U bij ons prijs vraagt, zit er de uitgraving en afvoer van de bestaande situatie inbegrepen, (asfalt= meerprijs) we gaan er van uit dat U 20cm verharding plaatst voor een oprit, deze verharding bestaat uit 10cm grof gemalen steenpuin en 10cm stabilizer, daar komt bovenop nog de door U gekozen afwerking. Eventueel nog op een waterdoorlatende fijn-grindlaag. U hebt de keuze bij onze leverancier te kiezen uit een ruim assortiment, of U neemt de standaard-klinker die in de prijs is inbegrepen, dit is een grijze 15x15 van 6cm dik niet getrommeld met ronde kanten. Wilt U het iets meer uitstraling geven kan U bij ons ook terecht voor kasseien of “platinnes” een andere mogelijkheid zijn kleiklinkers.

Wat je niet mag vergeten zijn de eventuele rioleringswerken/aanpassingen die soms nodig zijn om Uw project te realiseren… naderhand is dat iets lastiger natuurlijk! zo kan je Uw terras afboorden met aquadrain of op een parking een verzonken goot plaatsen met roosters. Eventuele afvoeren van garage of tuinhuis of gemeenschappelijke afvoeren onder een oprit kunnen ook aan vervanging toe zijn, dit moet nagekeken worden voor de aanvang der werken natuurlijk.

Ook een mogelijkheid zijn de budgetverhardingen, U hoeft natuurlijk niet meteen een sierlijke oprit aan te leggen, misschien wilt U deze kost nog wat uitstellen en voorlopig een oprit aanleggen met een of ander grind, dit is zeker een mooie en goedkope oplossing, U kan deze vorm van verharding zelfs zonder boordstenen leggen als U dat verkiest en met of zonder gronddoek, de gronddoek houd verzanding tegen maar vereist dan een dikker pakket. Van deze verhardingen gaat mijn voorkeur uit naar de rode gravé, deze legt zich mooi vast en hierop kan je zelfs fietsen! (wat bv niet goed lukt, zeker niet voor kinderen, op een grijze grindbedding) Je kan deze vorm van verharding ook uitvoeren in afwachting van… dan leggen we de oprit aan de straatkant en aan de garage of carport in helling en de rest van de oprit reeds op diepte om als verharding te kunnen dienen als U ooit klinkers wenst te leggen. Aan eventuele deuren werken we dan met een trapje van één trede. Als er dan naderhand klinkers worden geplaatst worden de hellingen weggegraven en heb je al een halve verharding liggen, dit scheelt al vlug een slok op een borrel!

Zitten er putten in Uw oprit/terras? dan moet er nagekeken worden of die aan vervanging toe zijn, bij oudere septische putten is dit soms zo, het kan ook aangewezen zijn om over bestaande putten éérst een gewapend extra deksel te storten, afhankelijk van de gewenste belasting van het putdeksel.

Stel, je koopt een bestaande woning met septische put onder de oprit, de vorige eigenaars hadden een zeer licht wagentje of alleen maar een fiets, als jij een oprit in de klinkers gaat aanleggen en je rijd daarna dagelijks met een zware auto over het deksel of er komt een loodgieter met een loodzware bus op Uw oprit staan dan kan het gebeuren dat het 20-jarige deksel van hooguit 5cm deze belasting ineens niet meer aankan en dan krijg je in het beste geval een verzakking, in het slechtste geval….

Ook na te zien: is Uw rioleringsstelsel in orde? Voert U reeds gescheiden af = regen en DWA apart, dan adviseren we dit vóór de aanleg van uw nieuwe oprit zeker klaar te steken want binnenkort verplicht!!!

Er wordt ook minder en minder met mazout verwarmd, indien U nog zo een (vaak enkelwandige) put bezit kan het beter zijn om eerst over te schakelen op gas vóór de oprit aan te leggen. En als we dan de oprit aanleggen halen we de put gewoon weg of we schuimen hem op, dit al naargelang de situatie.

En terwijl we toch met de graafmachine bezig zijn kan je meteen een wadi laten graven door ons, dit is een zeer moderne manier van omspringen met regenwater, zo krijg je na een bui een vijver(tje) in Uw tuin, met overloop uiteraard, deze wordt niet erg diep aangelegd en is de meeste tijd gewoon onderdeel van uw gazon en wordt meegemaaid met de gazon, slechts na een bui creëer je een waterpartij die dan op het gemak kan infiltreren.

Alles kan: als U de gelukkige bezitter bent van een jacuzzi dan kan je die beter niet aan de elementen blootstellen, we hebben een zeer mooi jacuzzi-huisje gebouwd met kleedkamer en gordijnen voor als je wat meer privacy wil.

Voor een gratis offerte: VDR.renovatie@GMAIL.COM